Zašto biste trebali težiti povećanju

Ako ste već bili zainteresirani za temu kontekstualnog oglašavanja i čak ste ga sami postavili, onda ste najvjerojatnije naišli na takav koncept kao Google Ads Ocjena kvalitete. Ne obraćaju svi početnici dužnu pozornost na ovo pitanje, a to je ozbiljna pogreška. Uostalom, ocjena relevantnosti oglasa izravno utječe na njihov rang u očima Googlea. Shodno tome, što je bolji, to će vaša reklama biti na višoj poziciji uz nižu cijenu po pojavljivanju.

Sada ćemo vam detaljnije reći što je ovaj pokazatelj, koji parametri utječu na njega i kako ga poboljšati. Prije čitanja preporučujemo da pročitate prethodne publikacije na temu:

  • Kontekstualno oglašavanje u Google Adsu
  • Kako postaviti oglašavanje na prikazivačkoj mreži

Ako ste već pročitali ove članke, možete sa sigurnošću čitati dalje – nećete imati dodatnih pitanja.

 

 

Što je Google Ads ocjena kvalitete?

Dakle, ocjena kvalitete u Google Adsu (skraćeno QS – Quality Score) je razina relevantnosti oglasa u kontekstualnom oglašavanju, korištenih ključnih riječi i odredišne ​​stranice za publiku.

Ovaj se pokazatelj procjenjuje na skali od 10 bodova. Što je veći rezultat, to bolje. Zapravo, upravo ta ocjena utječe na to hoće li Google prikazati vaš oglas u rezultatima pretraživanja ili ne. Ali to nije sve. Visok rezultat pruža nekoliko drugih važnih prednosti:

  1. Cijena po kliku (CPC) bit će niža
  2. Pozicija vašeg oglasa bit će viša od oglasa vaše konkurencije.
  3. Broj ekstenzija u oglasima također će biti veći.

Suprotno tome, niska ocjena može jednostavno izbaciti vaš oglas s popisa, vaš CPC će biti viši, a vaša oglasna proširenja možda neće biti dostupna. Zato je QS jako važan!

 svoje ocjene kvalitete u Google Adsu

Najveći razlog zašto je važno imati višu Baza podataka e -pošte za funkciju posla ocjenu kvalitete oglasa jest to što ona izravno utječe na vašu izvedbu na platformi, a njezinim poboljšanjem osigurat ćete veći povrat ulaganja (ROI). Osim ovog razloga, postoji nekoliko drugih koji vas mogu uvjeriti zašto se vrijedi boriti za to što će taj parametar biti.

Utjecaj na cijenu po kliku

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Postoji izravna korelacija između toga kako sustav ocjenjuje vaš oglas i koliko će vaš račun biti naplaćen za svaki klik. Podsjetimo vas da se za izračun ocjene oglasa cijena po kliku množi s ocjenom kvalitete. Dakle, ako se jedan od množitelja poveća (mislimo na pokazatelj kvalitete), onda će se drugi smanjiti u skladu s tim.

Način na koji ovo načelo funkcionira jest da 5 wichtige foardielen fan in juste saaklike strategy ako se promet usmjeri na odredišnu stranicu niske kvalitete s visokom stopom napuštanja početne stranice, cijena po kliku za tu oglasnu kampanju će se povećati i obrnuto. Stoga se svakako vrijedi boriti za povećanje QS-a.

Povećana mogućnost postavljanja niže ponude

Naravno, visoka ocjena kvalitete u Google Adsu nije jedini čimbenik koji će utjecati na ponudu i odabir oglasa tijekom dražbe. Međutim, ako račun za oglašavanje održava dosljedno visoke QS brojeve za različite kampanje, to se može uzeti u obzir prilikom postavljanja ponuda.

Tako možete postaviti precizniju maksimalnu ponudu i ne trošiti puno vremena i resursa na njezino prilagođavanje u budućnosti.

Povećanje pozicije vašeg oglasa u rezultatima pretraživanja

Praksa pokazuje da se s povećanjeualnog ca cell numbers oglam ocjene kvalitete prosječna ocjena reklamne publikacije postupno poboljšava. Rezultati postaju vidljivi nakon što se kampanja provodi neko vrijeme. Ovo još jednom potvrđuje naš zaključak da visokokvalitetni oglasi dobivaju povoljnije pozicije, što zauzvrat povećava stope klikanja i povećava konverziju.

Pristup ekstenzijama

Google Ads ima pravilo da se neka dodatna proširenja otvaraju ako ocjena kvalitete dosegne visoku razinu. Podsjećamo, ekstenzije su posebni elementi koji mogu istaknuti reklame od konkurencije u rezultatima pretraživanja.

Među njima su najkorisniji:

  • informacije o lokaciji;
  • kontakt podaci;
  • ocjena prodavača;
  • dodatne poveznice koje vode do različitih stranica stranice.

Neki od njih automatski se dodaju vašim oglasima, dok drugi zahtijevaju konfiguraciju.

Kako bi se ova proširenja ispravno prikazala, ocjena kvalitete mora biti visoka.

Koja bi ocjena kvalitete bila idealna?

Glavni cilj svakog oglašivača je povećati ocjenu kvalitete. Međutim, postići maksimalnu ocjenu od 10 bodova prilično je teško.

Možete upotrijebiti sljedeći raspon rezultata kako biste saznali je li vaša ocjena kvalitete dovoljna:

  • od 1 do 3 – upiti za pretraživanje su potpuno neusklađeni s ponudom oglašavanja i odredišnom stranicom. Oglašivač bi trebao izvršiti izmjene u postavkama reklamne kampanje, uključujući reviziju semantičke jezgre;
  • od 4 do 6 – kampanja dovodi do određenog broja klikova, ali njihova cijena je prilično visoka. U ovom slučaju, potreban je daljnji rad na poboljšanju relevantnosti reklamne objave;
  • 7 je već sasvim prihvatljiv broj, što znači da je račun općenito u redu, ali ima prostora za poboljšanje kako bi se smanjila cijena klikova;
  • od 8 do 10 – takvi rezultati su izvrsni i pokazuju da su reklamnu kampanju postavili iskusni stručnjaci koji poznaju svoj posao.

Reći ćemo vam dalje o tome kako povećati ocjenu kvalitete oglasa.

Koji čimbenici utječu na ocjenu kvalitete ključne riječi?

Razvrstali smo terminologiju i relevantnost pitanja. Sada prijeđimo na nešto složenije – utjecaj pojedinih čimbenika na Google Ads ocjenu kvalitete. Postoje samo tri glavna faktora:

1. Stanje odredišne ​​stranice

Stranica na koju vodi oglas mora korisniku pružiti sve potrebne informacije te istaknuti prednosti narudžbe usluge ili kupnje proizvoda. Uostalom, zapravo je odredišna stranica nastavak oglasa.

2. Relevantnost oglasa

Tekst ne bi trebao biti samo prodajni, već bi trebao odgovarati što je moguće bliže zahtjevu korisnika. Na primjer, ako vaš oglas kaže “popravak iPhonea”, ali stranica prodaje samo telefone bez usluga popravka, oglas neće biti relevantan.

3. Stopa klikanja

Klikovni postotak (ili CTR) je omjer broja klikova i broja pojavljivanja oglasa. Visok CTR također povećava ocjenu kvalitete. I obrnuto, ako se na oglas jedva klikne, QS će se smanjiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *