Dodavanje tvrtke na Google karte

Google karte još su jedan način da povratite malo prometa od svojih konkurenata. Danas ćete naučiti kako u 10 minuta dodati tvrtku na Google Maps, privući klijente i povećati svoju poziciju u rezultatima pretraživanja, a da na to ne potrošite ni lipe (ili ste je potrošili – ali to je sasvim druga priča).

Zašto dodati tvrtku na Google karte?

Svaki treći posjetitelj dolazi na stranicu putem navigacijskog upita. Mlađi od 35 godina koriste Google karte svim silama, dok stariji do njih idu preko poveznica u pretrazi preglednika. Zgodno je – samo 2 klika, a klijent vas već zove umjesto da dugo pretražuje internet i bolno traži vaš telefonski broj. Stoga, ako vas još uvijek nema na karti, savjetujemo vam da odmah ispravite ovu grešku.

Program daje korisniku mogućnost da sazna 99% informacija o tvrtki koje su potrebne za donošenje odluke: kontakte, popis usluga, kako do njih doći, prosječnu ocjenu i brojne recenzije. Ako trebate detalje, postoji poveznica na stranicu.

Čak i ako nemate web stranicu, nema veze, možete napraviti profil i bez nje. To je moguće i bez stalne fizičke adrese tvrtke ako pruža usluge na licu mjesta. Ali nemaju svi koristi od ulaganja u web stranicu – puno je lakše  dodati točku na kartu i tamo pružiti sve potrebne informacije korisnicima.

Uz Google Maps račun dobivate sljedeće značajke:

  1. Komunicirajte s klijentima rasporede, cijene i novosti tvrtke.
  2. Analizirajte recenzije i upotrijebite ih za prepoznavanje nedostataka u poslovanju.
  3. Ojačajte svoju poziciju u rezultatima pretraživanja kroz ocjene (ocjene su važan faktor za algoritme pretraživanja).

 

Upotrijebite Google karte za promociju svoje web stranice

 

Nalazite se u Google Maps, što znači da će svi korisnici pametnih telefona vidjeti vašu ustanovu na karti. Većina ljudi postupa po principu manjeg otpora, pa ako je netko prilikom traženja restorana u programu vidio vaš na samo 15 metara udaljenosti, s lijepom fasadom i dobrim kritikama, onda najvjerojatnije neće tražiti dalje, već će krenuti ravno k tebi.

 

Dodavanje organizacije ne zahtijeva nikakvo posebno znanje. Sve što trebate je Gmail i 10 minuta vremena.

Kako se povezati i postaviti Google My Business?

Prvo morate kreirati račun  uGoogle My Business. besplatno je

Usluga nudi izbor izrade 2 vrste stranica: za brend ili za tvrtku. Za prvu ne treba adresa, nema je na karti i ne možete ostaviti recenziju za nju. Stranica brenda namijenjena je komunikaciji s fanovima i novostima.

A račun za tvrtku zahtijeva adresu.iti Baza podataka e -pošte za funkciju posla stab Nalazi se na Google kartama i otvoren je za povratne informacije. U većini slučajeva ovo je račun koji vam je potreban.

Registracija tvrtke u servisu “My Business” i popunjavanje podataka

Važno je pružiti što cjelovitiju i točniju informaciju kako bismo odgovorili na sva pitanja potencijalnog klijenta.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

 

5 savjeta za ispunjavanje polja:

  1. U polje “Naziv tvrtke” unesite naziv zajedno s ključnom frazom po kojoj će vas tražiti. To povećava šanse da pogodite blok s lijeve strane. Idealna formulacija: “ključna fraza/glavna aktivnost + naslov.”Netočno: “sandale”Tako je: Trgovina ženske obuće “Sandale”.
  2. Polje “Adresa” mora biti jas Kuinka voittaa julkiset tarjouskilpailut? no i detaljno popunjeno – pismo s kontrolnim kodom bit će poslano na navedeno mjesto. Ne morate dati svoju kućnu adresu.
  3. U stupcu “Telefon” navedite kontakte tvrtke, a ne osobne podatke.
  4. U polju Kategorija odaberite jednu opciju koja najbolje predstavlja djelatnost tvrtke. To će vašu stranicu učiniti razumljivijom za algoritme pretraživanja.
  5. Ako nudite usluge dostave ili auto-thru usluge, ili radite s određenim gradom/regijom, naznačite to u stupcu “Teritorij usluge”.

Ako imate više poslovnica, navediteom sm clean emai jer sve. To će povećati relevantnost poslovanja u određenim područjima/regijama u kojima poslujete. Grane se mogu dodavati ručno ili učitavanjem tablice.

Provjera vašeg ovlaštenja za dodavanje vaše tvrtke na Google My Business

Tvrtka neće biti vidljiva na Google kartama dok ne unesete kontrolni kod. Da biste je primili, kliknite na “Pošta” – “Pošalji razglednicu”.

 

Kontrolni kod će stići u roku od 7-14 dana u papirnatom pismu na adresu koju ste naveli prilikom registracije. Mora se primijeniti unutar 1 mjeseca. Tek nakon toga oznaka se može pojaviti na karti.

Ukoliko pismo nije stiglo, možete kontaktirati Google AdWords tehničku podršku: 0800-50-21-62.

U rijetkim slučajevima Google dopušta provjeru telefonskim brojem. Bitno je da broj nije mobilni, nego fiksni.

Popunjavanje dodatnih podataka o tvrtki

Nakon registracije, servis automatski preusmjerava na stranicu vaše tvrtke, gdje možete dodati opis, raspored rada i fotografije. Preporučujemo da date što više informacija. Bilo bi sjajno da navedete poveznice na recenzije, stranice na društvenim mrežama, kataloge, jelovnike i druge važne podatke.

Kako podijeliti pristup svom Google My Business računu?

Računom možete upravljati sami ili ga delegirati zaposlenicima. Da biste to učinili, usluga nudi 3 standardna pristupa s različitim skupom funkcija:

  1. Vlasnik ima neograničene mogućnosti: može brisati i uređivati ​​profil tvrtke, mijenjati postavke adrese, koordinirati račun s Google oglašavanjem, razmjenjivati ​​poruke itd. Samo on ima pravo dodavati korisnike. Može biti više vlasnika.
  2. Administrator – ima iste ovlasti kao i vlasnik, ali ne može kontrolirati pristup i brisati profil.
  3. Voditelj – može promijeniti neke informacije o tvrtki, na primjer dodati dionice ili prilagoditi raspored.
Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Zašto biste trebali težiti povećanju

Ako ste već bili zainteresirani za temu kontekstualnog oglašavanja i čak ste ga sami postavili, onda ste najvjerojatnije naišli na takav koncept […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *