Jesu li faks uređaji zastarjeli?

Jesu li faks uređaji zastarjeli? Ovisi o tome što povezujete s faksiranjem. Ako zamislite faks i pomislite na ured iz sredine 1990-ih s glomaznim strojevima, niste sami — ali možda propuštate vrijednu mogućnost.

Ovih dana faksiranje je izašlo iz okvira stroja. Zahvaljujući digitalnim tehnologijama, možete poslati profesionalni faks putem e-pošte bez troškova i neugodnosti fizičkog stroja. Možete čak dodati i

prepoznate elektroničke potpise

Da biste razumjeli zašto su faks uređaji zastarjeli, morate pogledati zašto je uporaba faks uređaja postala široko rasprostranjena.

Povijest iza faks uređaja
Faksiranje je starije nego što možete pretpostaviti. Sredinom 19. stoljeća škotski znanstvenik Alexander Bain stvorio je sustav sinkroniziranih njihala. Klatna su pomoću električne struje skenirala tiskana slova na jednom mjestu i kopirala ih na drugom.

On je stvorio prvi faks uređaj, ali pokazalo se da je tehnologiju teško usavršiti. Ipak, znanstvenici su nastavili raditi na konceptu, a 1881. engleski fizičar Shelford Bidwell poslao je prvi moderni fotoelektrični faks .

Tehnologija faksa nastavila je napredov

ati kroz dva svjetska rata kada su je vojni agenti koristili za slanje svega, od vremenskih karti do ciljeva bombardiranja. Zatim, nakon Drugog svjetskog rata, Western Union je uveo faksiranje poruka u civilne urede.

Tijekom sljedećih nekoliko des etljeća faks Liste faksa iranje je postalo glavno uporište u poslovanju, uglavnom zahvaljujući stalnom poboljšanju telefonske tehnologije. Godine 1970. u uredima Sjedinjenih Država bilo je 25 000 faks uređaja. Do 1985. bilo ih je 500.000. Godine 1990. diljem zemlje radilo je 5 milijuna faks

Liste faksa

uređaja, a tehnologija se još uvijek stalno poboljšavala

Kako su računala postala glav social media agencies are very influential in na struja 1980-ih, korisnici su počeli eksperimentirati s računalnim faksiranjem. Internetsko faksiranje pojavilo se nekoliko godina kasnije.

Kada su tradicionalni faks uređaji zastarjeli?
Nekoliko godina nakon što je internetsko faksiranje učinilo svoje prve korake, e-pošta je postala mainstream. Odjednom su svi imali adresu e-pošte, a uredi su po prvi put iskusili čuda komunikacije bez papira.

U glavama ljudi počelo je zujati pitanje: Hoće li faks uređaji zastarjeti?

S internetom u svakom uredu, upotreba faks uređaja je opadala. Sada kada su e-pošta i razmjena trenutnih poruka bili mogući, nitko se nije želio zamarati naizgled zastarjelom tehnologijom. Ali što je s osjetljivim dokumentima za koje je potrebna enkripcija i potvrda isporuke?

Online faksiranje u pomoć. Poput tradic bank email list ionalnog faksiranja, nudi veću sigurnost od e-pošte, ali bez glomaznog uređaja i potrebe za poslovnom fiksnom linijom. Fizički faks uređaj službeno je zastario.

Kako su faks uređaji prešli u digitalni svijet
Online faksiranje nudi sve prednosti tradicionalnog postupka faksiranja bez velike količine i troškova . Osim toga, usluge kao što je MyFax olakšavaju slanje i primanje faksova putem e-pošte bez sigurnosnog rizika tipičnog nekriptiranog poslužitelja e-pošte. Mrežni faksovi također imaju mogućnosti skeniranja koje možete koristiti za ispisane dokumente.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *