Възходът на микроинфлуенсърите в маркетинговата ниша

Микроинфлуенсърите са новите звезди на маркетинга в социалните медии. Те са хора, които имат малко, но лоялни и активни последователи в социалните медии, обикновено между 1000 и 100 000 последователи. Те са експерти или ентусиасти в конкретна ниша, като например фитнес, красота, пътуване или игри, и споделят своите мнения, съвети и препоръки с аудиторията си.

Работата с микроинфлуенсъри може да ви помогне да рекламирате вашата марка, продукт или услуга по по-автентичен и ангажиращ начин. Те имат по-висок процент на ангажираност, по-ниски разходи, повече доверие и надеждност и по-добро насочване и реализация. Те могат да ви помогнат да достигнете до по-подходяща и заинтересована аудитория и да създадете по-лична и човешка връзка с тях.

И така, тук ще споделим някои експертни съвети от успешни микроинфлуенсъри и марки. Kоито са използвали силата на микроинфлуенсърите в маркетинговата ниша.

Фокусирайте се върху ангажираността и стойността

A не върху обхвата и числата
„Силно ангажираната, фокусирана аудитория на микроинфлуенсъри често се оказва много по-доходоносна на процентна база“. Kазва Еран Мизрахи, главен изпълнителен директор на Ingredient Brothers.

Ангажираност, обхват и числа

Микроинфлуенсърите може да имат по-малка аудитория. Hо имат по-висок процент на ангажираност и по-лоялни последователи. Марките трябва да се съсредоточат върху стойността и уместността, които микроинфлуенсърите могат да предоставят на целевия си пазар, а не върху размера и обхвата на техния брой последователи. Марките трябва да измерват успеха на своите влиятелни кампании въз основа на реализациите и продажбите, които генерират. A не на импресиите и гледанията, които получават.

Свържете се с автентични микроинфлуенсъри

„Микроинфлуенсърите не са просто създатели на съдържание, те са куратори на съдържание. Те познават своята ниша и своята аудитория по-добре от всеки друг и могат да ви помогнат да достигнете до тях по автентичен и ангажиращ начин“. добавя Джонатан Розенфелд, основател и адвокат в Rosenfeld Injury Lawyers LLC.

Микроинфлуенсърите са потребители на База данни за функцията за работа с имейли социални медии, които имат сравнително малко, но лоялни и ангажирани последователи. Oбикновено между 1000 и 100 000 последователи. Те често се възприемат като по-автентични, надеждни и близки от знаменитостите или макро-влиятелните лица. Kоито имат милиони последователи.

Микроинфлуенсърите могат да ви помогнат да достигнете до целевата си аудитория. да повишите информираността за марката си, да генерирате потенциални клиенти и да увеличите продажбите си. Те могат също така да ви предоставят ценна обратна връзка, прозрения и съдържание.

База данни за функцията за работа с имейли

Свържете се с автентични микроинфлуенсъри

Но как да намерите и да се свържете с микроинфлуенсъри? Можете да използвате различни инструменти и платформи, като Google, Instagram, YouTube или маркетингови платформи за инфлуенсъри, за да търсите микроинфлуенсъри във вашата ниша. Можете също така да търсите хаштагове, ключови думи или споменавания, свързани с вашата ниша, продукт или услуга.

След като намерите някои потенциални en fonksyonman enteryè ki sou микроинфлуенсъри. Tрябва да проверите техния профил, съдържание и процент на ангажираност. И ако са в съответствие с вашата марка и цели. След това можете да се свържете с тях чрез имейл. директно съобщение или коментар и да представите себе albdirectory.com си и марката си. Можете също така да им предложите някои стимули, като безплатни продукти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *