Što se podrazumijeva pod umjetnom inteligencijom

Tradicionalno, konceptualni alat kojim se znanost bavi neizvjesnošću je račun vjerojatnosti . Sam pojam vjerojatnosti postavlja zanimljive interpretativne probleme, koji su posebno privlačni onima koji, poput mene, imaju filozofsko iskustvo. Istraživanje umjetne inteligencije pridonijelo je valorizaciji dodatnih aspekata neizvjesnosti izvan onih koji su tradicionalno obuhvaćeni vjerojatnošću.

Zapravo, omogućio je razlikovanje različitih oblika nesigurnosti – kao što su nepotpunost informacija, nejasnoća, dvosmislenost, aproksimacija i drugi – predlažući različite formalne metode za njihovo rješavanje: neku vrstu alata s različitim alatima za različite problema. Općenito, ove metode nam pomažu da budemo racionalni kada naše znanje nije potpuno ili barem optimalno, što se događa u većini situacija u kojima se nalazimo.

Još jedno polje koje je vidjelo živ i plodan

 

Dijalog između filozofa i informatičara je uzročnost ; Kako razlikovati ‘prave’ uzroke određenog događaja, kada postoji više čimbenika koji su ga mogli uzrokovati? Pronalaženje općih principa za dobivanje valjanih kauzalnih sudova pril Kupite ponudu za broj mobitela ično je složeno, pa čak iu ovom slučaju neki tradicionalni filozofski i znanstveni problemi poprimaju novu ‘boju’ u svjetlu umjetne inteligencije.

 

Možete li nam objasniti što se podrazumijeva pod

 

Pmjem? Je li to nešto opipljivo ili netjelesno? Luta li svijetom i upravlja li našim životima, a da toga nismo svjesni? Ili, u određenim situacijama, zastanemo i pomislimo “ oh! Ovo je djelo umjetne inteligencije i ja bih to napravio bolje ”? Je li to još uvijek ista Umjetna inteligencija s kojom ste se susreli na početku svoje sveučilišne karijere?

Danas koristimo pojam ‘umjetna inteligencija’ za označavanje niza različitih stvari , od chatbota do sustava temeljenih na strojnom učenju i tisuće drugih stvari.

U stvarnosti ne postoji jedinstvena definicija umjetne inteligencije, niti nanstvene discipline. Program istraživanja umjetne inteligencije, koji su 1956. službeno proglasili znanstven

Kupite ponudu za broj mobitela

ici okupljeni u Dartmouthu, polazio je od pretpostavke da je moguće umjetno simulirati različite aktivnosti koje se smatraju tipičnima za ljudsku inteligenciju, poput učenja, sposobnosti samopodučavanja, korištenja prir tnom intelig 5 футурыстычных трэндаў лічбавага маркетынгу encijoodnih jezik itd. : “ za sadašnju svrhu problem umjetne inteligencije je natjerati stroj da djeluje na načine koji bi bili definirani kao inteligentni da se ljudsko biće ponaša na isti način ”.

U svojoj namjernoj nejasnoći, definicija je i danas prihvatljiva

Nalazimo tragove toga u definiciji koju je razvila Europska komisija 2018. u zakokao konc yeezys shoes epta niti kao znodavne svrhe: „[izraz] Umjetna inteligencija (AI) označava sustave koji pokazuju inteligentno ponašanje analizirajući svoje okruženje i izvršavajući radnje, s određenim stupnjem autonomije , za postizanje specifičnih ciljeva.”

S druge strane, „sustavi temeljeni na umjetnoj inteligenciji mogu se sastojati samo od softvera koji djeluje u virtualnom svijetu (na primjer glasovni pomoćnici, softver za analizu slike, tražilice, sustavi za prepoznavanje glasa i lica); ili ugraditi AI u hardverske uređaje (na primjer u napredne robote, samovozeće automobile, bespilotne letjelice ili aplikacije Interneta stvari).”

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *