Kako popraviti preusmjerivač tuša

Preusmjerivač tuša postao je uobičajeni problem u kućanstvu, osobito u starijim domovima. Mnogi vlasnici nisu svjesni da ovaj problem već postoji u kućanstvu. Znajući da se preklopnici za tuširanje mogu popraviti može vam uštedjeti vrijeme i novac. Neophodno je biti svjestan mogućnosti popravka za dugoročne koristi. S ovim informacijama možete izbjeći skupe i nezgodne zamjene.

Jesu li razvodnici za tuširanje važni?

Preusmjerivači tuša bitan su dio svake kupaonice. Ovi ventili su odgovorni za preusmjeravanje vode iz jednog izlaza u drugi, omogućujući korisniku prebacivanje između različitih opcija tuširanja. Bez preusmjerivača tuša korisnici ne bi mogli promijeniti protok vode od izljeva kade do glave tuša.

Odredite vrstu preklopnih ventila.

Preklopnici za tuširanje dostupni su u različitim stilovima i izvedbama, uključujući dvosmjerne i trosmjerne preklopnike te kontrole s polugom ili gumbom. Najčešći tip je trosmjerni preklopnik, koji korisniku omogućuje prebacivanje protoka vode između izljeva kade i glave tuša ili oboje istovremeno. Važno je odabrati pravu vrstu preklopnika za tuš koji odgovara postavkama i zahtjevima vaše kupaonice.

Dvosmjerni preklopnici uobičajena su vrsta preklopnika za tuširanje koji korisnicima omogućuje prebacivanje protoka vode između dvije različite opcije tuširanja, obično između glave tuša i ručne glave tuša. Ove vrste preklopnika izvrstan su dodatak svakoj kupaonici jer pružaju veću fleksibilnost u mogućnostima tuširanja. Uz dvosmjerni preklopnik, korisnici se mogu jednostavno prebacivati ​​između dvije glave tuša, a također omogućuje korisn Popisi faksa iku da upravlja jednom glavom tuša odjednom, što štedi vodu i smanjuje račune za režije.

Popisi faksa

Preusmjerivači se koriste za preu l’avenir de l’intelligence artificielle générative smjeravanje vode s jednog mjesta na drugo, poput glave tuša u kadu ili obrnuto. Staromodna slavina često nema poseban izljev za svaku funkciju. Vjerojatno se ova vrsta slavine nalazi i na glavi tuša i kadi. Ako je to slučaj, te će ventile također trebati zamijeniti. Vodite računa o ovim instalacijama kako biste izbjegli probleme s vodovodom u budućnosti.

Isključivanje dovoda vode.

Zatvaranje dovoda vode ključna je vještina koju bi svaki vlasnik kuće trebao znati. Slijedeći ove korake, možete brzo i jednostavno isključiti dovod vode u svoj dom ili određeno područje u slučaju hitne potrebe za vodovodom ili radova na održavanju.

  • Glavni ventil za vodu obično se nalazi u podrumu, u blizini vodomjera ili izvan kuće blizu ulice. To je metalni ventil koji kontrolira protok vode u vaš dom.
  • Pomoću ključa ili kliješta okrenite ventil u smjeru kazaljke na satu dok se ne zaustavi. Ovo će zatvoriti dovod vode u cijelu vašu kuću.
  • Koristite odvijače ili kliješta ako je potrebno da odvrnete sve četiri matice koje drže svako vreteno unutar ovog okvira. Jedna bi se trebala nalaziti na svakom kraju, gdje su dvije rupe izbušene na svakoj bočnoj stijenci.
  • Provjerite jesu li oba kraja čvrsto na svom mjestu prije nego što nastavite dalje jer bi u suprotnom njihovo uklanjanje moglo uzrokovati štetu ako se ne izvrši ispravno!

Odvrtanje matice poklopca motora.

Prvi korak je odvrnuti maticu poklopca motora. Ovo je metalni prsten koji drži ventil na mjestu. Obično se nalazi na dnu ventila tuša. Da biste zatvorili dovod vode u cijelu kuću, trebate pomoću ključa ili kliješta okrenuti ventil u smjeru kazaljke na satu dok ne prestane.

  • Odvijte maticu poklopca i skinite je s osovine.
  • Uklonite staru ručku i vreteno tako da ih odvrnete jednu od druge ili ih izvučete kliještima ako im možete pristupiti (možda ćete morati u es phone number potrijebiti odvijač).
  • Isključite dovod vode tako što ćete zatvoriti oba ventila na ulaznom i izlaznom ventilu. To će spriječiti bilo kakvu štetu na preklopniku tuša ako slučajno pustite vodu dok radite na njemu.

Ispitajte WC ventil

  • Testirajte svoj novi ventil tako da ga prethodno postavite na mjesto gdje je bio stari ventil.
  • Ako ne uspije, morate se vratiti i riješiti problem.

Zamijenite brtve, podloške, brtve itd.

Podignite stabljiku i pomoću igličastih kliješta uklonite podlošku i gumeni o-prsten.

Ako to nikada prije niste radili, najbolje je potražiti pomoć stručnjaka. Podignite stabljiku i pomoću igličastih kliješta uklonite podlošku i gumeni o-prsten. Gumeni o-prsten treba zamijeniti svaki put kada servisirate preklopnik tuša. Redovita zamjena gumenog o-prstena sprječava curenje vode iz njega tijekom montaže ili popravka. Prilikom zamjene ovih predmeta, provjerite jesu li čisti i suhi prije nego što ih vratite na mjesto jedno na drugo gdje im je i mjesto (po redu).

Pažljivo ponovno sve sastavite.

Nakon što ste gotovi, vrijeme je da sve sastavite:

  • Najprije se uvjerite da su svi dijelovi dobro zategnuti i da dobro pristaju jedan uz drugog. 
  • Zatim provjerite je li gumena brtva ispravno postavljena; ako nije, upotrijebite nož ili neki drugi oštar predmet kako biste proširili otvor tako da dobro pristaje uz vrata tuš kabine. 
  • Zatim provjerite jesu li vaše brtve na mjestu—možda ćete ih trebati čvrsto pritisnuti na mjesto pomoću kliješta ako osjetite da su labave ili da su same izašle iz svojih rupa tijekom postavljanja.
  • Zatim ih vratite na mjesto nakon što ponovno provjerite ima li curenja u bilo kojem području gdje bi voda mogla teći kroz rupe u vašim zidovima, podovima ili stropu (što bi moglo voditi izravno u vašu kuću). 
  • Na kraju, postavite nova vretena na svako stablo tako da se slobodno okreće bez nanošenja bilo kakve štete kada se kasnije koristi niz liniju (ovaj korak također treba uključivati ​​instaliranje novih vijaka ako je potrebno).

Preusmjerivače je lako zamijeniti kada razumijete kako rade i kako se pričvršćuju na sklop tuša. Evo kako:

  • Prvi korak je provjeriti imate li pravu opremu. Trebat će vam odvijač, par kliješta i neki dodatni dijelovi.
  • Sljedeća stvar koju trebate učiniti je skinuti glavu tuša s nosača tako da je odvrnete iz baze. 
  • Nakon što je to učinjeno, možete ukloniti bilo koji stari razvodnik iz zida ili stropa i izvaditi ga kroz drugi otvor kako biste pregledali ima li oštećenja ili istrošenosti njegovih gumenih brtvi (o tome će biti riječi u nastavku).

Preusmjerni ventili u tuševima obično se lako mijenjaju.

Važno je upamtiti da se dijelovi razvodnika ne raspadaju kao drugi dijelovi vodovoda. Potrebni su vam specijalizirani alati i znanje za zamjenu preusmjerivača. Na kraju, sa sigurnošću se može reći da je popravak lošeg preklopnog ventila za tuš nešto s čime se ne želite petljati osim ako baš morate. 

preusmjerivači tuša bitni su u svakoj kupaonici, pružajući praktičnost i učinkovitost. Preusmjeravanjem protoka vode od izljeva kade do glave tuša, korisnici mogu uštedjeti vodu, smanjiti račune za režije i uživati ​​u ugodnom i opuštajućem iskustvu tuširanja. Važno je odabrati pravu vrstu preklopnika za tuš kako biste osigurali maksimalnu funkcionalnost i učinkovitost.

Ovaj vodič može biti od pomoći ako pokušavate uštedjeti novac i sami obaviti popravak, ali ako vaš ventil za preusmjeravanje tuša uzrokuje ozbiljno oštećenje vodom ili plijesan u vašoj kupaonici, možda je najbolje pozvati stručnjaka .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *