Proč se spoléhat na influencera

Popíšu podrobně to, co jsem vám začal vysvětlovat výše o influencer marketingu. Je to neoddiskutovatelné a pochopily to i ty nejméně digitalizované firmy: internet používá stále více lidí.

Co je ještě důležitější – z hlediska digitálního marketingu – je, že stále více lidí využívá online platformy k nákupům . To vedlo společnosti k tomu, aby investovaly více prostředků do své online reklamy. Zejména na sociálních sítích jako je Facebook a YouTube nebo již zmíněných jako Instagram a TikTok.

vliv na sociální sítě

Jak snadno funguje webový marketing Nicola Onida
Konverzní tok prostřednictvím sociálních sítí je stále efektivnější. Platformy sociálních médií umožňují okamžitý nákupní proces, protože člověk si může zboží pohodlně prohlédnout na svém smartphonu a okamžitě přejít na online stránku prodejce, aby dokončil nákup.

Odpadají tak prodlevy mezi zobrazením reklamy, přesměrováním na produkt, vyhledáváním na webu a fází správy košíku. Typický tok, který se vyvíjí při spontánních nákupech.

Firmy se stále více otevírají fenoménu influencer marketingu.

Proč? Ovlivňovač sociálních sítí dokonale zapadá Seznamy faxů do hodnocení alternativ , které online uživatel dělá, když musí provést nákup.

Seznamy faxů

Nákup reklamy v televizi vyžaduje náklady, které jsou nyní příliš vysoké vzhledem k velmi složitému sledování návratnosti investic. Práce s Нақшаи асосӣ дар як моҳ 49 доллар бо influencerem může být pohodlnější ve vztahu k možným benefitům, které může společnost získat.

Co může influencer udělat pro firmy?

 

Nejlepší influenceři si vybudovali svou webovou pověst , aby byli uznáváni jako odborníci na konkrétní mezeru na trhu . Influenceři jsou podobní názorovým vůdcům, ale obvykle získali neformálnější pověst díky aktivitě na sociálních sítích.

Vybudovali si solidní reputaci díky a complete list of unit phone numbers kvalitě sociálních příspěvků, článků na svém blogu, podcastů a videí, které vytvářejí a publikují.

Influencer marketing musí být založen na jasných a dobře identifikovaných strategických cílech . Definice cílů vám umožňuje řídit operace a měřit výsledky, vypočítat skutečný úspěch nebo neúspěch.

Jaké jsou marketingové cíle influencera na sociálních sítích?

Blogeři, vlogeři a tvůrci obsahu často spolupracují s myšlenkovými lídry a je stále běžnější vidět je citované v příspěvcích a dokonce je používat v kampaních na sociálních sítích.

Toto jsou hlavní marketingové cíle, kterých může influencer na sociálních sítích dosáhnout:

Je Social Media Influencer stále v módě?

Odvětví influencer marketingu v posledních letech extrémně rychle rostlo a jeho globální hodnota, jen pro kanál Instagram, se nyní odhaduje na 1,07 miliardy dolarů.

Sociální index společnosti Sprout za rok 2018 uvedl , že téměř polovina (46 %) marketérů věří, že použití influencera pro webovou marketingovou strategii je správné. Méně než jeden z pěti (19 %) však ve skutečnosti měl rozpočet na investice do digitálního tvůrce nebo influencera. V roce 2023 toto procento vzrostlo na 34 % .

Pokud má influencer například 200 000 sledujících na Instagramu a nějaká společnost mu dá produkt pod podmínkou, že jej vystaví svému publiku, tato společnost by výměnou za zviditelnění investovala do ceny produktu. Logicky se společnost snaží oslovit většinu sledujících deklarovaných influencerem na sociálních sítích.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *