YouTube a influencer marketing

Jaký je oblíbený sociální kanál influencerů? Instagram a influencer marketing
Instagram v posledních letech nepochybně pomohl vytvořit jméno (a podnikání) většiny influencerských profilů.

Ve skutečnosti se do roku 2017 instagramový influencer marketing stal odvětvím s hodnotou 1 miliardy dolarů a objemy se v roce 2019 zdvojnásobily.

Nedávný výzkum na

Activate také zjistil, že 92 % marketérů a 88 % influencerů letos uvedlo, že Instagram stále více používá pro influencer marketingové kampaně, což dokazuje jeho pokračující růst.

Instagram není jediným sociálním kanálem, kde influenceři zveřejňují oblíbený (a sponzorovaný) obsah na internetu. Vzhledem k tomu, že jedním z nejoceňovanějších obsahů uživatelů je video, YouTube často řídí vlivní lidé na sociálních sítích .

Je možné, že se influencer proslavil na

YouTube a následně se rozhodl strukturovat svou influencer marketingovou strategii na jiných kanálech sociálních médií. Mnoho influencerů nebo aspirantů vytváří kanál YouTube pro vytváření sítí a produkci videoobsahu.

Rozhodnou se uspořádat vlog

Tedy skutečná redakční struktura, která místo klasického blogového článku využívá video médium. Těmto influencerům se také říká vlogeři. Stále častěji se stává, že se důležitá značka nebo společnost dohodne s nejznámějšími video influencery nebo vloggery na produkci obsahu na YouTube.

Roste stále rychleji jako platforma sociálních médií. To znamená, že možnosti influencer marketingu na  začínají být čím dál tím více vyhledávané. Aplikace byla spuštěna v roce 2016. V Itálii dosáhla 2,5 milionu předplatitelů . Celosvětově přesáhl miliardu aktivních uživatelů, a to i díky spojení s Musical.ly.

Dvě třetiny uživatelů  jsou mladší 30 let.

Ve Spojených státech má 6 z 10 aktivních Seznam e-mailů pro průmysl uživatelů průměrný věk mezi 16 a 24 lety.  vychází vstříc více generaci Z.

Seznam e-mailů pro průmysl

Ve srovnání s konkurenčním sociálním médiem, Instagramem, je  založen na krátkých videích. Žádné statické příspěvky, dlouhá videa, příběhy Strastveno želimo pomoći našim klijentima nebo popisky ve stylu deníku, kterými je Instagram známý. Uživatelé se při navigaci spoléhají na hashtagy a stránka prozkoumání „Forte/ForYou“ zapojuje uživatele mnohem lépe než funkce „Discover“ na Instagramu.

Ovlivňovač sociálních médií  Easy Web Marketing Nicola Onida

Influenceři, proč si vybírají Instagram?
Podle samotných influencerů má Instagram a complete list of unit phone numbers výhody, které zatím žádná jiná sociální síť pro své influencer marketingové cíle nemůže nabídnout.

Na jedné straně instagramové příspěvky, ať už statické nebo video, single nebo karusel, mají strukturu se silnou narativní složkou.

Na druhou stranu , Instagram Stories poskytují autentický úhel pohledu a umožňují vám vytvářet různorodý obsah v omezeném čase.

Ale je tu také ekonomická složka: příspěvky ve zdrojích mají vysoké náklady a mohou rychle změnit viditelnost profilu díky algoritmu Instagramu. Místo toho jsou příběhy mnohem levnější a mnohem efektivněji zvyšují návštěvnost webu značky nebo společnosti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *