Co se můžeme naučit od Popeye při vytváření značkového obsahu?

Dnes se odkloním od své obvyklé linie, mnohem techničtějšího, abych vám řekl příběh, který bude jistě užitečný pro váš web nebo společnost. Budu vám vyprávět o příběhu narození Popeye ao tom, jak výrobci špenátu znásobili svou produkci díky příběhu této přátelské postavy. Pro mnohé byla Popeye první

Strategií značkového obsahu v historii.

Vše začalo v roce 1929, kdy se producenti Koupit číslo mobilního telefonu špenátu rozhodli vydat v novinách komiks s postavou, která byla zdravá díky pojídání špenátu. Komiks byl úspěšný a Popeye se nakonec stal jednou z nejslavnějších animovaných postav na světě.

Úspěch této kampaně byl takový, že nárůst produkce, kterého dosáhli farmáři, kteří produkovali špenát, dosáhl dosud nevídaných úrovní . Popeye se stal jeho řešením a v mnoha městech ve Spojených státech jsou znaky a sochy věnované této postavě.

Výrobci špenátu si možná nebyli vědomi tvorby značkového obsahu , ale udělali to velmi dobře. Poskytli přidanou hodnotu pro zákazníky, aby si mohli prohlížet jejich obsah bez pocitu závazku , a také propagovali svou značku. Požadavek, který Popeye více než splnil a který mu umožnil žít téměř 100 let jako jedna z animovaných postav, které děti nejvíce milují.

Použití příkladu Popeye na naši společnost

Vzhledem k příkladu této postavy je důležité zůstat u toho, co můžeme aplikovat na naši společnost nebo web, abychom mohli získat stejnou výhodu jako američtí producenti špenátu . Případy jako Popeye se stanou jen jednou, ale dokážeme provozovat kampaně, které osloví mnoho lidí, aniž by nás to stálo spoustu peněz. Navíc se doba změnila a reklamní podněty sahají všude. Buď se dokážeme odlišit, nebo bude naše reklama jen jednou z mnoha. Stručně řečeno, od Popeye se můžeme naučit následující:

Koupit číslo mobilního telefonu

  • Naše kampaň musí vzrušovat , nabízet nové věci, nutit nás přemýšlet. Jedná se o aktivní reklamu, nikoli pasivní
  • Originalita nade vše
  • Přizpůsobte se naší cílové skupině
  • Nabídněte našim klientům přidanou hodnotu
  • Dobrá reklamní kampaň nemusí mít vysoké náklady

 Abych zařadil brandový obsah do kontextu

Aktuální kampaní, chci vám ukázat jednu ved at fremhæve sig selv og gøre sig selv  z kampaní, která mě v poslední době nejvíce překvapila. Kampaň spustila automobilová značka FIAT . Tentokrát, aby propagoval jedno ze svých aut, místo tradičního videa, kde je auto hlavním hrdinou, přidal do videa něco jiného.

Tímto odlišujícím prvkem bu leads  byl rap, který zpívala protagonistka tohoto videa , matka 3 dětí. Video dosáhlo více než 4 milionů zhlédnutí a píseň se jen pár dní po vydání hrála všude. Je to ekonomická kampaň, protože video mělo úspěch na YouTube a také se rozchází se vším, co bylo předtím.

Nevím, kolik aut se firmě podařilo prodat, ale jasné je, že auto se ve videu objevuje poměrně málo a díky této značkové obsahové kampani ho vidělo více než 4 miliony lidí. Jasný příklad toho, že to jde dál než Popeye, ale z toho, co se s touto postavou udělalo, se můžete hodně naučit : kreativní, originální, emocionální reklama as rozpočtem, který nemusí být přehnaně velký.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *