Kuidas kasutada turunduspsühholoogiat mõjutamiseks ja veenmiseks

Õige kasutamise korral võib turunduspsühholoogia olla uskumatult võimas tööriist. Olenemata teie ettevõtte tüübist ja Spetsiaalne juht suurusest võib turunduspsühholoogia aidata teil oma veebikampaaniad järgmisele tasemele viia. Alates brändingust kuni ostja käitumise analüüsini saab turunduspsühholoogiat rakendada erineval viisil.

Tõepoolest, isegi lihtsalt mitmesuguse statistika kasutamist turundusotsuste suunamiseks võib pidada turunduspsühholoogia kasutamise viisiks. Kuid tõeliselt tõhus psühholoogiline turundus kasutab erinevaid tehnikaid. Seega on siin kõik, mida pead teadma turunduspsühholoogia kohta ja kuidas seda oma kampaaniates kasutama hakata.

Mis on turunduspsühholoogia?

Lihtsamalt öeldes on turunduspsühholoogia (või psühholoogiline turundus) meetod psühholoogiliste tehnikate kasutamiseks turundustegevuses . Selline lähenemine võtab arvesse klientide irratsionaalseid, alateadlikke otsuseid, et luua nüansirikkam ja tõhusam veebikampaania. See puudutab üldiste eelduste tegemiseks mustrite leidmist, aga ka klientide kogemuste isikupärastamist.

Paljud turundajad (ja isegi mitteturundajad) kasutavad juba mingil määral turunduspsühholoogiat. Tegelikult kasutavad mõjutajad kogu aeg psühholoogilisi võtteid . Nii suured kaubamärgid kui ka väikeettevõtted saavad psühholoogilise turunduse taktikast kasu, ennustades tarbijate käitumist ja isegi mõjutades seda teatud määral. Teisisõnu, psühholoogiline turundus on nutikam ja tõhusam kui traditsiooniline turundus.

Turunduspsühholoogia eelised

Lisaks ülalkirjeldatud punktidele on turunduspsühholoogial turunduse, müügi ja kliendisuhete osas mitmeid eeliseid.

Näiteks võib ostja käitumise analüüsi kasutamine psühholoogilise turunduse osana aidata teil:

  • Vähendage klientide stressi ostlemise ajal
  • Isikupärastage kliendikogemusi
  • Muutke ostuprotsessi sujuvamaks

Kõik need kolm on olulised turunduse jaoks meie ajal, mil ettevõtted on oma klientidele ülimalt keskendunud. Isegi väikeettevõtted käivitavad suunatud meilikampaaniaid ja viivad läbi küsitlusi, et teada saada, mida nende kliendid soovivad. Kasutades turunduspsühholoogiat oma turunduses, müügis ja muudes klientidega seotud küsimustes, võite leida selle erilise lähenemise oma sihtrühmale ja saavutada senisest veelgi paremaid tulemusi.

Turunduspsühholoogia statistika

Kui te pole turunduspsühholoogia tõhususes täiesti kindel, on siin mõned statistikad, mis näitavad, kuidas see toimib ja milliseid tulemusi see teile anda võib:

  • Isikupärastatud kliendikogemused võivad kaasa tuua impulssostude tegemise kuni 49% ostjatest . Loogiliselt tahavad ettevõtted keskenduda rohkem oma CX-i täiustamisele turunduspsühholoogia abil.
  • 1991. aasta uuringu kohaselt kardavad inimesed rohkem midagi kaotada, kui nad on motiveeritud midagi samaväärset omandama. See on täpselt see, mida FOMO (või hirmust ilmajäämise ees) endast kujutab.
  • Toodete arvustused on väidetavalt 12 korda usaldusväärsemad kui mis tahes tüüpi sisu, mida bränd toodab. Just seepärast peetakse sotsiaalset tõestust nii võimsaks vahendiks. Kasutaja loodud sisu on üldiselt üsna tõhus.
  • 57% klientidest ütleb, et nad lõpetavad äritegevuse ettevõttega, mis on nende andmeid ebaeetilisel viisil kasutanud. Turunduspsühholoogiaga töötades kasutate suurel hulgal selliseid andmeid. Siiski on eesmärk kasutada seda eetilisel viisil oma publikuga isiklikul tasandil ühenduse loomiseks.
  • 91% klientidest kinnitavad, et on valmis kaubamärke nende autentsuse eest premeerima. Kuigi ainulaadne ja ehe olemine on muutumas üha keerulisemaks, võib turunduspsühholoogia kasutamine olla lahendus.
  • Kliendi otsuste tegemine on tavaliselt nüansirikkam, kui võib tunduda. Enamik inimesi teeb oma otsused alateadvuse tasandil esimese 90 sekundi jooksul pärast nende esmakordset vaatamist. Veelgi enam, umbes 62–90% nende tehtud otsustest põhineb ainult värvil.

See statistika näitab suurepäraselt, miks turunduspsühholoogia toimimise mõistmine ja selle aktiivne kasutamine teie strateegias on teie peamiste pingutuste jaoks pigem vajalik kui boonus. Kui integreerite psühholoogilise turunduse tehnikad sujuvalt, võite selle isegi oma praeguse strateegiaga sümbioosis töötada. Teisisõnu, ära kohtle seda kui midagi võõrast. Selle asemel aktsepteerige seda oma äristrateegia loogilise edasiarendusena.

Spetsiaalne juht

Turunduspsühholoogia parimad tavad

Parim viis turunduspsühholoogiat tõhusalt kasutada on mõista, kuidas see töötab. Siin on mõned kõige populaarsemad, millest alustada:

  • Kaotuse vältimine : see teooria ütleb, et enamik inimesi eelistab hoiduda millegi kaotamisest, selle asemel et seda omandada. Loss Aversion on seotud FOMO ning nappuse ja kiireloomulisuse teooriaga.
  • Nappuse ja kiireloomulisuse teooria : see teooria viitab sellele, et inimesed kalduvad väärtustama rohkem asju, mis arvatakse olevat haruldased, mitte kergesti ligipääsetavad. Samamoodi võib kiireloomulisuse ja nappuse tekitamine kaasa tuua FOMO (või hirmust ilmajäämise hirmu), kui kliendid kardavad heast tehingust ilma jääda.
  • Klasterdamine : see teooria väidab, et kuna inimestel on piiratud lühiajaline mäluruum, kipuvad nad sarnaseid asju rühmitama. Oma veebisaiti kujundades rühmitage sellel sarnased elemendid, asetades need üksteisele lähemale, kasutades loendeid jne.
  • Sotsiaalne tõestus : sotsiaalse tõestuse kasutamine võib aidata teil suurendada usaldust teie toodete vastu, lastes teistel klientidel nende toodete väärtust kinnitada. Sotsiaalset tõendit saab kasutada erineval kujul teie veebisaidil, sotsiaalmeedias ja mujal.
  • Hõim ja vaenlane : Tuntud ka kui sotsiaalse identiteedi teooria, see väidab, et inimese enesetunde määrab tema gruppi kuulumine. Jagades inimesed hõimudeks, saate suurendada lojaalsust nende enda hõimu vastu ja suurendada teiste hõimude (teise nimega vaenlase) “diskrimineerimist”. See on eriti oluline kaubamärgilojaalsuse jaoks.
  • Vastastikkuse põhimõte: see põhimõte eeldab, et kui bränd teeb kliendile midagi head, siis on suurem tõenäosus, et klient teeb teene tagasi ja isegi suurendab koostööd.
  • Baader-Meinhofi fenomen : Tuntud ka kui “sagedusillusioon”, viitab see nähtus sellele, et pärast millegagi esimest korda kohtumist hakkate seda järsku kõikjal nägema. Esimene faktor, mis seda mõjutab, on valikuline tähelepanu – kui sind tabab midagi uut, hakkad sellel silma peal hoidma. Teine on kinnituse eelarvamus, mis ainult tugevdab teie usku, et see miski on üleöö muutunud kõikjale.
  • Valikuline taju : see teooria väidab, et kliendid töötlevad teavet selle põhjal, mis on nende vajaduste ja huvide jaoks kõige asjakohasem. Kõige tõhusam viis valikulise taju kasutamiseks on esmalt viia läbi ulatuslikud uuringud, küsitlused ja A/B-testid, et mõista täielikult oma klientide elustiile, vajadusi ja huvisid.
  • Valikuvõimaluste vähendamine : see teooria väidab, et vähendades klientidele pakutavaid valikuvõimalusi, muudate neil valiku tegemise lihtsamaks, mis toob lõpuks kaasa rohkem müüke ja konversioone .
  • Fitti seadus: see mudel on seotud UX-i ja hiire liikumisega. Selle järgi, mida lihtsam on oma veebisaidil toimingut sooritada, seda rohkem konversioone ja müüki saate. Toimingu lõpuleviimise hõlbustamiseks saate kas vähendada hiire ja sihtmärgi (st oma veebisaidi nuppude) vahelist kaugust või suurendada sihtmärgi suurust.
  • Praimimine : see teooria väidab, et ühe stiimuliga kokkupuude mõjutab seda, kuidas inimene reageerib järgmisele stiimulile. See võib aidata teil kliente suunata ja julgustada neid teatud toiminguid tegema või konkreetseid valikuid tegema. Kruntimist saab kasutada koos Nurturing and the Nudge Theoryga.
  • Ankurdamine : see teooria väidab, et inimesed teevad otsuseid esimese saadud teabe põhjal. Alghind, mille määrate, on ankur, samas kui kuvatud hind (allahindlus, soodushind jne) on see, mida inimesed peavad heaks tehinguks, isegi kui see tegelikult pole.
  • Nigutamise teooria : see meetod hõlmab inimeste peent julgustamist tegema “õiget valikut”, suunates veidi nende otsustusprotsessi ja tegevusi. Enamasti on need peened detailid teie klientidele märkamatud, kuid neid saab ka selgemaks ja otsesemaks muuta.
  • Sõnasõnaline efekt : see efekt näitab, et inimesed mäletavad tõenäolisemalt millegi üldist ideed, mitte selle konkreetseid üksikasju. Seetõttu on nii oluline hea pealkiri, mis kajastaks teie artikli põhipunkti.
  • Teabelünga teooria : see teooria väidab, et kui kellelgi on lünk teatud teda huvitava teema kohta, võtab ta meetmeid, et teada saada, mida ta teada tahab.
  • Pratfalli efekt : see efekt eeldab, et kui autoriteedid teevad vigu ja väidavad end olevat allajäänud või kasutavad mingil viisil oma vigu, suureneb nende atraktiivsus nende vaatajaskonna silmis.
  • Hinnatundlikkus : see tehnika võtab teie enda hindade kohandamiseks arvesse konkurentide hindu ja erinevate Co se můžeme naučit od Popeye při vytváření značkového obsahu? vaatajaskonnasegmentide vastuseid erinevatele hinnatasemetele. Nii nagu valikulise taju puhul, nõuab ka hinnatundlikkus põhjalikku uurimistööd, enne kui see annab parimaid tulemusi.
  • Peibutusefekt : see tehnika hõlmab lisahinna lisamist, et ergutada kliente valima kõige kallim variant. See võib olla eriti tõhus tehnika, kui seda kasutatakse piiratud arvu valikuvõimalustega sihtlehtedel.
  • Foot-in-the-door tehnika : see tehnika hõlmab alustamist väikesest, et jõuda millegi suuremani. Näiteks kui pakute tasuta prooviperioodi, ostavad sellest alustavad kliendid tõenäoliselt teie tasulise valiku.
  • Värvipsühholoogia : Värvil on oluline roll klientide otsuste tegemisel ja see on tõhusa kaubamärgi loomise jaoks hädavajalik. Näiteks Von Restorffi efekt ütleb, et kui miski paistab silma, saab see rohkem tähelepanu ja see jääb paremini meelde. Seega muudab värvide kasutamine teatud elementide esiletõstmiseks oma veebisaidil need meeldejäävamaks. Samuti muudab värvide väljamõeldud nimede kasutamine need värvid atraktiivsemaks (nt „mokka“ mitte „pruun kohv“).

Turunduspsühholoogia näited

Parim viis näha, kuidas need psühholoogilise turunduse kontseptsioonid praktikas töötavad, on vaadata nende näiteid tegevuses. Siin on mõned, mis annavad teile parema ülevaate turunduspsühholoogia toimimisest

  • Tommy Hilfiger loob nappuse ja eksklusiivsuse tunde, nimetades selgelt teatud toodete staatuse “eksklusiivseks”. Pealegi teab bränd, et tema publik hindab oma toodetes eksklusiivsust ja kvaliteeti.
  • Dr. Martens kasutab sotsiaaltõestust, et julgustada kliente ostma. Sel juhul võib kategooria “enimmüüdud” kasutamist vaadelda sotsiaalse tõestuse vormina, kuna see näitab, milliseid tooteid kliendid eelistavad. Muud tüüpi sotsiaalsed tõendid, mida saate kasutada, hõlmavad UGC, arvustusi ja iseloomustusi, mõjutajate turundust jne
  • The Body Shop kasutab vastastikkuse põhimõtet, jagades tasuta näidiseid. Sellel tehnikal võib olla ka teisi vorme, sealhulgas tasuta nõuandeid ja prooviperioode.
  • Jack Wills kasutab oma klientide juhendamiseks valikulist taju. Pärast põhjalikku uurimistööd selle kohta, milline on nende klientide elustiil, suudab bränd luua koopia, mis vastab nende klientide konkreetsetele vajadustele
  • Molekule kasutab ostlemise stressi maandamiseks funktsiooni Option Reduction. Nad kasutavad minimalistlikku disaini koos väga piiratud arvu valikutega. See muudab ostlemise nauditavamaks ja julgustab kliente kiiremini ostma
  • Lush kasutab FOMO loomiseks ja Scarcity’i kasutamiseks Nudge’i teooriat. Nad lisavad “piiratud väljaande” silte, et anda oma vaatajaskonnale märku, et teatud pakutavad tooted müüakse peagi välja, kuna need pole nii kergesti kättesaadavad kui teised. See julgustab kliente neid konkreetseid piiratud tooteid ostma
  • ASOS kasutab hinnatundlikkust, et meelitada oma õpilastest koosnevat sihtrühma. Bränd mõistab, et õpilastel võib olla kitsam eelarve kui nende teistel klientidel. Seetõttu pakuvad nad soodustust spetsiaalselt õpilastele

Järeldus

Niisiis, mis on kaasavõetav? Mis kõige tähtsam, turunduspsühholoogia ei ole üksainus taktika. See on mitu tehnikat, mida saate oma veebikampaaniate outlet ugg täiustamiseks kasutada. Võite siiski toetuda traditsioonilistele turundustaktikatele , kuid peaksite kohanema ka digitaalajastuga, võttes kasutusele turundusstrateegiad, mis on sügavalt juurdunud psühholoogias.

Pidage meeles, et digitaalne sfäär alles areneb. Igal aastal avaldatakse uusi järeldusi ostjate käitumise ja otsuste tegemise kohta. Järelikult on turunduspsühholoogia viimaste avastustega kursis olemine selle tõhusaks kasutamiseks hädavajalik. Rakendage selle artikli näpunäiteid oma veebikampaaniates ja alustage külvatud seemnete tulemuste saamist.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *