Biden produljuje moratorij na studentske zajmove i najavljuje otkazivanje duga

Mjesecima su zajmoprimci studentskih zajmova čekali da vide hoće li predsjednik Biden produljiti otplatu zajma ili će on isteći kako je planirano 31. kolovoza. Aktivističke skupine lobirale su za produljenje, a preko 100 članova Kongresa poslalo je predsjedniku potpisano pismo pozivajući produžiti pauzu u otplati studentskog kredita.

Ovaj tjedan zajmoprimci su konačno dobili odgovor — predsjednik Biden najavio je produljenje do kraja godine i opće otkazivanje duga za određene zajmoprimce.

“U skladu s mojim obećanjem u kampanji, moja administracija najavljuje plan da se radničkim obiteljima i obiteljima iz srednje klase da prostor za disanje dok se pripremaju za nastavak plaćanja saveznog studentskog zajma u siječnju 2023.”, rekao je Biden.

Biden najavljuje ciljano otkazivanje duga studentskog zajma

Predsjednik Biden je 24. kolovoza objavio da će zajmoprimci koji zarađuju manje od 125.000 dolara godišnje dobiti 10.000 dolara oprosta saveznog zajma. Primatelji Federalne potpore Pell dobit će do 20.000 dolara za oprost kredita.

Predsjednik Biden također je produžio pauzu isplate studentskog zajma do 31. prosinca 2022., što je osmi put da je moratorij na studentski zajam produljen od ožujka 2020.

Osim toga, Ministarstvo predlaže novo pravilo za Funkcije baze podataka e-pošte zajmoprimce dodiplomskog studija koji su potpisali plan otplate temeljen na prihodima. Ovaj bi plan značajno smanjio mjesečna plaćanja za zajmoprimce niže i srednje klase. Isplate bi bile ograničene na 5% njihovih mjesečnih primanja, a ostatak kredita bio bi oprošten nakon deset godina pravovremenih plaćanja.

funkcije baze podataka e-pošte

Kako znati ispunjavate li uvjete za program

Ako se pitate ispunjavate li uvjete za oprost Kial Vi Devus Mendi Vian Frontluman Banner Materialon Hodiaŭ! studentskog zajma, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo, oprost studentskog zajma dostupan je samo zajmoprimcima sa saveznim zajmovima, a ne privatnim zajmovima.

Savezne studentske zajmove daje Ministarstvo obrazovanja, dok privatne studentske zajmove daju banke, kreditne zadruge i online zajmodavci. Pauza plaćanja studentskog zajma također se odnosi samo na zajmoprimce iz savezne države. Tako da će oni koji su posudili od privatnih institucija i dalje zadržati. Punu vrijednost svojih nepodmirenih zajmova, umanjenu za ono što su otplatili.

Oprost studentskog zajma dostupan je samo zajmoprimcima. Koji zarađuju manje od 125.000 USD godišnje (ili manje od 250.000 USD za bračne parove). Primatelji Federalne potpore Pell mogu zaraditi dodatni oprost kredita budući da je. Program Pell Grant dostupan samo zajmoprimcima koji mogu dokazati financijsku potrebu.

Hoće li se otkazivanje studentskog zajma suočiti s pravnim izazovima?

Otkazivanje studentskog zajma atb directory je vruća tema, s različitim stavovima s obje strane prolaza. Mnogi istaknuti demokrati poticali su predsjednika da otpiše dug od više od 10.000 dolara. U međuvremenu, kritičari tvrde da će ovaj. Potez koštati porezne obveznike više od 300 milijardi dolara i da bi mogao pridonijeti rastu inflacije.

Bijela kuća će se vjerojatno suočiti s tužbama zbog otkazivanja studentskog. Duga budući da Kongres nikada nije dao predsjedniku ovlast da otkaže dug studentskog kredita. Zbog toga nije jasno koji je točan rok za oprost duga.
Međutim, Ministarstvo pravosuđa je objavilo pravno mišljenje u kojem stoji da. Ninistar obrazovanja ima “ovlasti smanjiti ili ukinuti obvezu otplate glavnice duga saveznog studentskog kredita.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *