Sve komercijalne transakcije zahtijevaju jasnoću

Želite pobijediti svoje konkurente u online prodaji? Planirate li promjene na svojoj web stranici? Spremate li se proširiti posao? U ovakvim i mnogim drugim situacijama ne možete bez kvalitetne SEO revizije. Višestruka analiza operativne učinkovitosti internetskog projekta prvi je korak u planiranju SEO optimizacije web izvora. Rezultati ove studije daju informacije o tome koliko posla treba obaviti i koliko će vremena trajati. U ovoj publikaciji govorit ćemo o tome kada je SEO audit posebno potreban te ćemo analizirati moguće greške koje se mogu pronaći na stranici.

Što je SEO revizija web stranice?

SEO revizija web stranice je proces analize čimbenika koji utječu na njezinu vidljivost u tražilicama. Pruža potpune informacije o radu web resursa, postavkama pojedinih stranica i prometu. Tijekom njegove implementacije analizira se stanje interne, eksterne i tehničke optimizacije stranice kako bi se pronašle mogućnosti za poboljšanje njenog rangiranja u pretraživanju. Web revizija pokriva mnoga područja, uključujući tehničke performanse web stranice, optimizaciju tražilice (SEO), korisničko iskustvo (UX), sadržaj, dizajn i pristupačnost. Provođenje SEO revizije obično je prvi korak u široj strategiji poboljšanja rangiranja vašeg online projekta.

Reviziju možete provesti sami pomoću različitih alata i online servisa ili potražiti pomoć stručnjaka. Stručnjak će analizirati web resurs koristeći svoje iskustvo i preporučiti što treba promijeniti kako bi se poboljšalo rangiranje u pretraživanju.

Sveobuhvatna revizija SEO stranice korisna je kao početna točka, ali rezultati će biti mnogo bolji ako postavite specifične ciljeve prije istraživanja svog projekta. U takvim slučajevima uzimaju se u obzir značajke tematske niše, zadaci, funkcionalnost i struktura stranice. Prije nego naručite profesionalnu uslugu revizije web resursa, razmislite i odgovorite na pitanje što je važno za vašu stranicu (i za vaš posao).

 

Kada će SEO revizija biti korisna?

Sada shvatimo u kojim je situacijama najpotrebnija revizija SEO stranice i koja pitanja treba formulirati u svakoj od njih.

1. Prije pokretanja online projekta

U fazi pokretanja novog projekta vrlo je važno osigurati da stranica nema tehničkih grešaka, da je brzina učitavanja dovoljno visoka, da su adrese stranica točne i da su meta oznake optimizirane. Ako želite da vaš novi web resurs bude brzo indeksiran algoritmima pretraživanja i da zauzme dobru početnu poziciju nakon objave, onda je vrijedno potrošiti vrijeme na prepoznavanje grešaka koje mogu usporiti razvoj projekta i njihovo uklanjanje.

2. Prije kupnje i prodaje stranice

i razumijevanje onoga što točno prodajete/kupujete i stanje predmeta transakcije. Za stranu koja prodaje mjesto važno je pronaći i ispraviti glavne nedostatke kako bi se mogla naplatiti viša cijena. Kupac web resursa mora vidjeti sve njegove ranjivosti kako bi procijenio koliko će vremena i novca trebati da se nedostaci uklone. Osim toga, potpuna SEO revizija web-mjesta pomoći će u određivanju potencijala projekta za daljnji razvoj, kao i identificiranju mogućnosti za poboljšanje njegove pozicije u tražilicama.

3. Prije i nakon preseljenja mjesta

Vlasnici internetskih projekata obično imajsno Kupite SMS uslugu vnu još više pitanja nakon migracije stranice. Činjenica je da ovaj tehnički postupak može dovesti do značajnog gubitka pozicije internetskog izvora u pretraživanju. U tom slučaju preporučljivo je analizirati dvije verzije stranice i uvjeriti se da je masa poveznica ispravno prenesena i da se ne pojavljuju nove tehničke greške. Tek tada će se moći zaključiti da je migracija obavljena profesionalno.

4. Nakon velikih promjena na stranici

Kupite SMS uslugu

Ako su tijekom ažuriranja web resursa vaši stručnjaci “dodirnuli” više od 20% stranica web mjesta ili ažurirali sadržaj, strukturu ili dizajn stranica s najvišim rangom u projektu, tada se takve promjene smatraju ozbiljnim. Na primjer, odlučili ste prilagoditi URL, dodati druge skripte ili stilove, kao i novu jezičnu verziju ili ponovno konfigur Kung nagawa mo na ang iyong kasalukuyang configuration irati povezivanje. Uz velike količine posla, nedostaci nisu uvijek vidljivi, dok mogu značajno promijeniti ocjenu projekta u cjelini. Kako biste identificirali takve “udarce”, trebate provesti SEO reviziju web mjesta.

5. Redovito pratiti rad stranice

Ako vaš tempo rada na web mjestu nije osobito visok, dodajete nove stranice ili ne prilagođavate resurs prečesto, ipak je vrijedno povremeno posvetiti vrijeme SEO reviziji. Među problemima koji se nakupljaju i zatim negativno utječu na rangiranje web-mjesta su prisutnost neispravnih veza, preusmjeravanja, dupliciranih stranica, meta oznaka i kanibalizacije ključeva.

Iskusni stručnjak postavlja cilj redovmpo aero leads nenttog obavljanja SEO revizije web stranice i određuje učestalost: mjesečno, tromjesečno, dva puta ili jednom godišnje. To ovisi o tome koliko se često mijenjaju stranice. Također možete postaviti redovito skeniranje internetskih resursa i slanje obavijesti e-poštom o tehničkim problemima koji se pojave. Neki online alati to mogu učiniti danas.

6. Razviti ili ispraviti strategiju promocije

Osim toga, SEO revizija neophodna je ako planirate razviti strategiju za optimizaciju svoje web stranice. Svrha takve analize je pronaći najučinkovitije stranice i ključne upite koje ćete prvo koristiti u promociji i kojima ćete se obratiti u budućnosti. Ovo određivanje prioriteta važno je za stvaranje uspješne strategije promocije. Prilikom analize morat ćete koristiti podatke iz Google Analyticsa i Google Search Consolea.

 

Kako planirati reviziju stranice

Kada se pojave pitanja od kojih se faza sastoji tehnički audit i kako napraviti SEO audit web stranice, prvo morate planirati svoj rad u cjelini. Preporučujemo korištenje sljedeće logike za izradu akcijskog plana:

  1. Postavljanje ciljeva. Morate jasno formulirati za sebe zašto trebate analizirati rad svog projekta, u kojoj je fazi njegovog razvoja. Primjeri ciljeva mogu biti istraživanje razloga smanjenja prometa na stranici, smanjenja vidljivosti u pretraživanju itd.
Kupite SMS uslugu

Prednosti korištenja Voicebota

Poslovanja u suvremenom svijetu dijele se na dvije vrste: one koje koriste umjetnu inteligenciju i one koje istražuju mogućnosti njezine primjene u […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *