Sakupili smo sve što trebate znati o 301 preusmjeravanju

Preusmjeravanje je jednostavan i učinkovit način preusmjeravanja posjetitelja web stranice s jedne stranice na drugu bez dodatne radnje s njihove strane. Ali zašto je to potrebno, u kojim situacijama se isplati postaviti 301 preusmjeravanje i kako njegova upotreba utječe na rangiranje stranice? Pročitajte više o ovome.

u jednom članku, od osnovne teorije do praktičnih savjeta koje možete početi koristiti već danas. Bez daljnjeg odlaganja, počnimo!

Što je preusmjeravanje?

 

Preusmjeravanje je mali kod koji preusmjerava posjetitelja stranice s određa drugi koji odredi webmaster. Na primjer, u adresnu traku unesete:

 

ali preusmjeravanje vas odmah preusmjerava na:

 

Ovo je najjednostavniji primjer korištenja ovog alata.

Postavljanje prosljeđivanja općenito je jednostavan postupak. Ono što je važnije je kako to utječe na rangiranje stranice i kako izbjeći pogreške tijekom procesa postavljanja. Zbog nedostatka iskustva još uvijek postoje određeni rizici. Ali o tome malo kasnije.

Što je 301 preusmjeravanje?

Kod 301 znači da se vrši preusmsadr Baza podataka e -pošte za funkciju posla žajujeravanje na drugu stranicu – relevantniju i relevantniju. Ali svrha preusmjeravanja 301 nije samo preusmjeravanje korisnika na zadani URL. Kod 301 signalizira robotima za pretraživanje da prestanu indeksirati stranicu s koje dolazi preusmjeravanje i da je “izbace” iz rezultata pretraživanja. A njegova masa poveznica ide na stranicu na koju vodi preusmjeravanje.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

301 preusmjeravanje se koristi u situacijama kada trebate:

Preusmjeravanja se također koriste kada se prilagođava struktura URL-a, spajaju stranice, mijenja CMS i tako dalje.

Pogledajmo još jedan jednostavan primjer. Une

 

Koje vrste preusmjeravanja postoje?

Naravno, preusmjeravanje 30eusm afb directory jerav1 daleko je od jedinog koje postoji. Postoji nekoliko drugih vrsta preusmjeravanja koja se koriste ovisno o vašim ciljevima. Pogledajmo ih detaljnije.

301 preusmjeravanje: za trajno preusmjeravanje

Moved Permanently je metoda trajnog preusmjeravanja u kojoj nova stranica dobiva do 99% težine stare poveznice. Odnosno, praktički se ne gubi težina, što je važno za promociju.

302 preusmjeravanje: za privremeno preusmjeravanje

 

Privremeno preusmjeravanje na stranicu (Moved Temporarily) u biti je isto preusmjeravanje, ali “govori” tražilicama da će stranica i dalje biti potrebna i da ostaje relevantna. Sukladno tome, nastavlja biti prisutan u rezultatima pretraživanja i ne prenosi sadržaj veze na novu stranicu. Ako je potrebno, preusmjeravanje 302 kasnije se može promijeniti u 301.

Druge vrste preusmjeravanja

301 i 302 su najčešće korištena preusmjeravanja. Ali ima i drugih. Pogledat ćemo ih samo površno:

  • 304 – obavještava preglednik da su podaci pohranjeni u njegovom cacheu i dalje relevantni i da ih ne treba učitavati;
  • 305 – prikazuje poruku s adresom poslužitelja i javlja da se ovaj resurs može koristiti samo pomoću određenog proxy poslužitelja;
  • 307 je privremena opcija preusmjeravanja u kojoj je nemoguće promijeniti metodu zahtjeva s POST na GET.

Ova preusmjeravanja koriste se relativno rijetko, pa ih u ovom članku nećemo detaljno analizirati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *