Подхранване на потенциални клиенти от различни канали: от потенциални клиенти до плащащи клиенти

Все още ли се опитвате да подхранвате потенциални клиенти с имейл като единствената си пионка?

Време е да преосмислите стратегията си, преди да бъдете матирани от динамичното дуо на непостоянството на потребителите и дигиталната еволюция.

Имейлът е само един от многото, които ще ви трябват, за да маневрирате ефективно в тази сложна игра на дигитален маркетинг.

Потребителите днес са постоянно в движение

Tуитват, снимат, харесват и учат, което оставя дигитален отпечатък, който е колкото разнообразен, толкова и огромен. Тази промяна изисква стратегия за задържане на водещи клиенти, която е толкова динамична и многостранна, колкото и аудиторията, до която се опитвате да достигнете. Говорим за вълшебния свят на отглеждането на водещи клиенти между каналите. Където вашите потенциални клиенти не се сблъскват само с вашата марка в границите на своята имейл кутия. Но установете, че ги чакате на всеки ъгъл от тяхното пътуване за купувачи.

И така, готови ли сте да преминете отвъд монохромния свят на стратегиите само за имейли и да прегърнете жизнения спектър на междуканалното подхранване на водещи клиенти? Без повече шум, нека започнем!

Какво представлява подхранването на водещи клиенти между каналите и защо ви е необходимо?
Представете си, че сте навсякъде, където са вашите потенциални клиенти, безпроблемно преодолявайки пропастта между техните нужди и вашите решения. Това е същността на стабилната междуканална стратегия за подхранване на водещи клиенти – това е да присъствате, да сте убедителни и лични във всяка платформа, която има значение за вашата аудитория. И защо, питате вие, трябва да се качите на този вагон? Според скорошни проучвания компаниите, използващи 4-6 маркетингови канала, жънат най-добри нива на отговор. Накратко, колкото повече канали включите във вашия микс за подхранване на потенциални клиенти, толкова по-големи са шансовете ви да спечелите злато с вашите потенциални клиенти.

Важно е обаче да се признае

Yе съставът на такива канали може да се различава значително между различните предприятия. Докато някои са сравнително стандартни (като крайъгълните камъни, които ще обсъдим по-долу), точните използвани канали (и тяхното ниво на приоритет) ще варират в зависимост от фактори като целева аудитория, индустрия и вътрешна честотна лента.

Крайъгълни камъни на подхранването на водещи клиенти между каналите
Нека се потопим в основните съставки, които укрепват страхотната крепост на трансканалното подхранване на олово. Това не са просто инструменти, а основи, които, комбинирани, осигуряват стабилна, отзивчива рамка за ангажиране на потенциални клиенти.

Междуканален маркетинг

Имейл кампании
Да, казахме, че имейлът не е единственият Купете услуга за масови SMS инструмент, но нека не подценяваме този опитен ветеран. Имейл маркетингът е като очарователната класическа кола на вашия маркетингов гараж. Разбира се, има нови модели, но това бебе все още обръща внимание на маркетинговата магистрала. Въпросът е да го използвате разумно, а не само.

Купете услуга за масови SMS

Социални медии

След това навлизаме в оживените улици на социалните медии. Пъргави и многофункционални социални медийни платформи като ви позволяват Dodavanje tvrtke na Google karte да прескачате бариерите и да се ангажирате с аудиторията си по по-личен, разговорен начин.

Това е мястото за ангажиране в реално време, изграждане на личност на марката и показване на човешката страна на вашия бизнес.

Мобилен маркетинг
С над 60% от вашия уеб трафик, който преглежда съдържание на мобилни устройства, игнорирането на мобилния маркетинг е като да оставите пари на масата.

Обхват на дигитален маркетинг

Независимо дали чрез SMS маркетинг, оферти, базирани albdirectory.com на местоположение, или просто гарантиране, че вашето съдържание изглежда страхотно на смартфон.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *